Ons verhaal

En soms schrijf je plots geschiedenis....

Er was eens …

Soll Cress, de rijzende zon …sol crescendo.  Toepasselijke naam voor een hotel-restaurant, waar u als gast steeds wordt onthaald in een sfeer van gezelligheid en respect. De voorbije 40 jaar, werd hier op een zonnig hoekje vlak bij zee, een boeiend verhaal geschreven …

undefined

1929 Er was eens … een familiepension, knusjes gelegen midden in de duinen, en op een steenworp van de zee.

undefined

1969 Het sfeervolle restaurant, met zijn fijne keuken en zijn gevarieerde dagschotel wint aan naambekendheid.  Om te voldoen aan de eisen van de bezoeker, werden de verdiepingen een voor een ingericht met kamers, te starten van 0.

undefined

1979 Door de toenemende vraag om familiefeesten te organiseren, wordt een gezellige banketzaal aangebouwd. Met een goedbestudeerde verbouwing maakt Jenny er samen met André en de kinderen er een stralende Soll Cress van.

undefined

1989 Om aan de groeiende belangstelling van tevreden hotelgasten te kunnen beantwoorden, wordt er een moderne hotelvleugel "Anjy" (André-Jenny) aangebouwd, die alle moderne comfort biedt van toen, om aan de meest kritische hotelgast te voldoen.

undefined

1993 Steeds met de zorg om de klant extra te verwennen, is thans een derde verdieping opgebouwd, vlot te bereiken via een geruisloze lift. Op deze verdieping kunnen klanten genieten van één van de vier kamers met panoramisch uitzicht.

undefined

1995 Klanten blijven trouw, kinderen en kleinkinderen worden kieskeuriger, en om aan de eisen van de nieuwe generaties te voldoen, wordt gekozen voor het bijbouwen van een volledig nieuwe vleugel "Acacia" (bloeiende tak), met 8 zeer ruime luxekamers met salon en balkon, maar ook een Aquafitocenter met thermisch binnenzwembad (met unieke constructie) en diverse kuurmogelijkheden. Voor elk wat wils…

 

 

2002 Op naar de volledige harmonie in ons familiaal hotel… Om ook de zakenmensen met de glimlach te kunnen ontvangen, werd een multimediazaal "Popov" ingericht, voorzien van de beste faciliteiten, een kijkwijnkelder "Célestine" en twee knusse Studiootjes voor wie rust en studie wil combineren aan een verblijf aan de "Ster der zee".  Ook het buitenzicht ontging geen aandacht, de hotelingang en de kruidentuin, ontsnapten niet aan de vernieuwing.
  2003 In dit jaar wordt vooral getracht het « geheel » zo veel mogelijk af te werken … Van buitenuit de kruidentuin met medicinale planten, van binnenin de Vinotheek die werd afgewerkt, met kijkwijnkelder etc, sommige kamers kregen een nieuw kleedje enz enz … steeds met de doelstelling … : « altijd net iets beter … »

undefined

2004/5 Een infraroodcabine wordt geïnstalleerd voor uniek comfort door warmte gecreëerd voor alle gewrichtspijnen en reuma. Later op het jaar werden de 7 kleinste kamers, in de Anjy, volledig herschilderd en in een nieuw kleedje gestoken. (de 7 dwergen ...)
  2006 We zijn gestart met het maken van een « Sherry suite » , een ruime kamer met bubbelbad, Queensize bed, ruim terras, bureau met internet, …. Heel veel mogelijkheden. Wie niet vooruit gaat, gaat achteruit ... dus .... !!
  2007 De gevel wordt in een nieuw kleedje gestoken, van wit naar zonnig terracotta.
 

2008 Heel wat kamers werden van nieuwe brandvrije  gordijnen, en beddengoed voorzien…

't Krekelhof werd in een nieuw kleur gestoken.

undefined

2009 Tijd om de buitenkant te verfraaien: tuinverlichting, omheining, groen, …