Groene sleutel

Soll Cress *** ontving het milieulabel Groene Sleutel

21 maart 2012 - Hotel Soll Cress uit Koksijde heeft een Groene Sleutel in de wacht gesleept.Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen reikten op 21 maart2012 inde Faculty Club te Leuven een 'Groene Sleutel' uit aan bijna 90 toeristische ondernemingen. 29 daarvan ontvangen het kwaliteitslabel voor milieuvriendelijke logies en attracties voor de eerste keer. Dit label is een erkenning voor de extra inspanningen die zij leveren om bijvoorbeeld water en energie te sparen. Dankzij de 'Groene Sleutel' vinden toeristen gemakkelijk waar ze hun vakantie milieuvriendelijk kunnen doorbrengen.

 

Meetbare inspanningen

Soll Cress heeft de 'Groene Sleutel' niet zomaar gekregen. De laureaten moeten voldoen aan eenhele reeks criteria inzake energie, water en mobiliteit. Ze hebben een ambitieus milieubeleidsplan, milieubewuste medewerkers, springen zuinig om met water en energie, doen aan afvalpreventie en -sortering en sporen hun gasten aan tot milieubewust gedrag. De uitbaters organiseren activiteiten in het thema duurzaamheid en hebben oog voor groenonderhoud, voldoende open ruimte en duurzame mobiliteit. Bovendien moeten ze elk jaar opnieuw aantonen dat ze zich inspannen voor het milieu. Een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers van de overheid, milieuorganisaties en de toeristische sector kent het label toe.       

 

Internationaal ecolabel

De Groene Sleutel maakt deel uit van het'Green Key'-programma, het internationale ecolabel dat uitgaat van de Foundation for Environmental Education (FEE). In 25 landen ontvingen meer dan 1500 ondernemingen de De Green Key. In Vlaanderen wordt de Groene Sleutel beheerd door Bond Beter Leefmilieu met steun van Toerisme Vlaanderen.

Met het label willen BBL en Toerisme Vlaanderentoeristischeondernemers aanmoedigen om zo duurzaam mogelijk te werken.

"Met de Groene Sleutel promoten we milieuvriendelijk toerisme, dicht bij huis",zegtDanny Jacobs, directeur van Bond Beter Leefmilieu."Door ecologisch op vakantie te gaan, komen mensen in contact met milieubescherming op momenten dat ze ontspannen zijn, samen met het hele gezin. Zo kan het milieu beschermen best leuk zijn", besluit hij.

Contact en meer info:                   

Vandamme Sofie, mede - uitbater Hotel Soll Cress 

Tine Claus,  programmacoördinator Groene Sleutel Bond Beter Leefmilieu
02 282 17 44 - tine.claus@bblv.be   

 

www.groenesleutel.be 

www.fee-international.org