La mer du Nord et la nature

Coxyde

La mer du NOrd n'est qu'à 100 mètres de l'hôtel.

Als u uit het hotel wandelt, en de wandeltunnel naast het hotel neemt tot aan de overkant, dan zit u op 70 meter van de zee. De weg die u aflegt is een rustige straat, omgeven door zand en duinen. Reeds hier begint uw vakantiewandeling waar u kan genieten van alle natuurlijke begroeiing van op zee. Puur genieten.

Op 5 minuten bent u aan zee, waar u meteen kan genieten van een oneindig ver zicht, bij helder weer tot in Duinkerke (Frankrijk), of zelfs de overkant (Engeland). Een kleine wandeling van 10 minuten naar links brengt u in het centrum van Koksijde. De zelfde wandeling naar links brengt u in hartje St. Idesbald. De natuur ligt aan uw voeten.

Genoeg gewandeld? Loop langs bij de lokale fietshandelaar aan de zeedijk, en maak gebruik van hun typische noordzee voertuigen: de "Billenkarren". Plezier voor groot en klein. maar uiteraard kan U ook genieten van een fietstocht in het adembenemende vlakke landschap, zelf tot in de polders. We helpen u graag met een aangepaste fietsroute.

 

In de Noordduinen wisselen duingraslanden, duinvalleien, duinstruwelen, bosjes en oude vissershuisjes elkaar af. Bezoek dit 73 hectare grote duinengebied en je vergeet even de drukke wereld errond. De Noordduinen zijn een biologisch waardevol duingebied met een grote diversiteit aan vegetatietypes. Je vindt er zeldzame plantensoorten zoals rond wintergroen, kleine ruit, ruige scheefkelk en walstrobremraap. Je kan er genieten van de zang van de nachtegaal of de prachtige bloei van duinroosjes.

http://www.natuurenbos.be/nl-BE/Domeinen/West-Vlaanderen/Noordduinen.aspx

 

Ter Yde is de verzamelnaam voor een uitgestrekt duinencomplex van 260 hectare. De ecologische waarde van Ter Yde is enorm. Wie alle typische duinvegetaties aan de Vlaamse Kust wil ontdekken, moet in Ter Yde zijn. De variatie is bijna onuitputtelijk: mosduinen, open graslanden, duinpannen, stuivende duinen, duinbos, noem maar op.

In Ter Yde kun je tevens een wandeling volgen via route you

Website ANB: http://www.natuurenbos.be/nl-BE/Domeinen/West-Vlaanderen/Ter_Yde.aspx

Route you: http://www.routeyou.com/nl/route/view/1031456/wandelroute/ter-yde-wandeling-5-km.nl